Vragen? Bel ons:

0299 32 22 50

Dé webshop voor bedrukte promotieartikelen!

Gratis logoservice & mailproef - > 30.000 artikelen - Beste prijs!

Uitleg PMS kleuren

Het artwork voor de opdruk op uw promotionele product moet worden aangeleverd in Pantone Matching System (PMS) kleuren. Wellicht bent u niet bekend met de PMS-kleuren. Daarom geven wij hier wat extra uitleg over deze kleuren.

PMS kleuren voorbeeld

PMS (Pantone Matching System)

PMS is een internationaal kleurensysteem. Dat betekent dat de toon van de kleuren wereldwijd hetzelfde is. De PMS-kleur met het nummer 300 C is bijvoorbeeld in China dezelfde kleur blauw als hier in Nederland. PMS is een standaard voor het kleurgebruik in de grafische wereld.

PMS nummer

Als u artwork voor de bedrukking van uw premiums aanlevert willen wij graag een PMS nummer ontvangen. Wij werken uitsluitend met PMS-kleuren omdat er zo geen onduidelijkheden kunnen ontstaan over een bepaalde huiskleur.

Uitzonderingen

Wit en zwart hebben geen PMS nummer en daarom hoeft u voor deze kleuren geen nummer maar de naam van de kleur aan te geven. Als u de PMS-kleur van uw artwork niet weet, kunt u het beste de ontwerper van het logo benaderen. Deze zal de PMS-kleur wel in het bezit hebben. Mocht u er toch niet uitkomen dan zullen wij u daar uiteraard bij helpen door een equivalent PMS kleur te kiezen !

 

Back to top